Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії зняли частину звинувачень із колишнього міністра оборони Окруашвілі


Іраклі Окруашвілі в суді у Тбілісі 20 листопада 2012 року після повернення того ж дня з Франції
Іраклі Окруашвілі в суді у Тбілісі 20 листопада 2012 року після повернення того ж дня з Франції
Головна прокуратура Грузії оголосила в вівторок, що зняла з колишнього міністра оборони країни Іраклі Окруашвілі низку звинувачень у відмиванні грошей і зловживанні службовим становищем.

За словами представника прокуратури, в результаті слідства, яке тривало кілька років, доказів вини самого колишнього міністра не виявили, бо інкриміновані йому оборудки влаштував інший посадовець міністерства.

Крім того, повідомив посадовець, Головна прокуратура відмовиться ще проти низки звинувачень проти Окруашвілі, за якими того раніше засудили до 11 років позбавлення волі, на засіданні Тбіліського апеляційного суду, що має відбутися в четвер. За словами представника прокуратури, і в цій справі єдиний свідок обвинувачення відмовився від своїх свідчень, і доказів вини колишнього міністра практично не залишилося.

У тій справі Окруашвілі заочно засудили 2008 року за звинуваченнями в службовому недбальстві, зловживанні службовими повноваженнями і хабарництві в особливо великих обсягах у складі організованої групи.

Сам Іраклі Окруашвілі нині перебуває під вартою у в’язниці у Тбілісі, куди він повернувся зі свого вигнання у Франції наприкінці минулого року, після перемоги на парламентських виборах коаліції «Грузинська мрія», опозиційної до президента Міхеїла Саакашвілі.

Іраклі Окруашвілі, колишній міністр оборони в уряді Міхеїла Саакашвілі і його соратник, 2007 року пішов у відставку, виступив зі звинуваченнями на адресу президента і оголосив про створення опозиційного руху. Відразу після цього його арештували за звинуваченнями в корупції, і на допиті він відмовився від звинувачень проти президента і частково визнав свою вину. Вийшовши з-під варти під заставу на суму в 6,5 мільйона доларів, він утік і відтак отримав притулок у Франції, де донедавна й перебував. Тим часом у Грузії його 2008 року засудили заочно до 11 років ув’язнення, в судах також тривають розгляди справ за ще низкою звинувачень – однієї теж про зловживання службовим становищем і службове недбальство на посаді міністра, іншої про організацію незаконного збройного формування в час масових противладних протестів у травні 2011 року.
XS
SM
MD
LG