Доступність посилання

ТОП новини

МАУ взяла на себе кілька рейсів «Аеросвіту»


Українська авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заявила, що в четвер своїми літаками виконує чотири з міжнародних рейсів іншої компанії, «Аеросвіт», яка останнім часом зазнає масових скасувань і затримок рейсів через проблеми з оплатою послуг аеропортів. Ідеться про рейси до Праги, Баку, Астани і Тбілісі.

Про конкретні дальші плани допомоги МАУ «Аеросвітові» наразі не повідомляють.

«Аеросвіт» у четвер оголосив, що зі своїх колись понад 70 міжнародних напрямків буде ближчими днями обслуговувати тільки 10, а всі інші припиняє за програмою своєї реструктуризації. Внутрішні рейси компанія обіцяє виконувати, «у тому числі спільно з авіаперевізниками-партнерами», одним із яких є МАУ.

Ідеться про наступні чотири дні – від п’ятниці до 15 січня. Свої подальші плани «Аеросвіт» обіцяє оприлюднити в п’ятницю.

У середу в Міністерстві інфраструктури відбулася зустріч за участі представників «Аеросвіту» і «Міжнародних авіаліній України», на якій обидві компанії заявили, що разом обслуговуватимуть пасажирів рейсів «Аеросвіту».

Колишні конкуренти, останнім часом вони співпрацюють, зокрема, уклавши код-шерінгову угоду про спільні напрями і транзитні перевезення.

Попередніми днями «Аеросвіт» скасував чи затримав значне число рейсів через проблеми з аеропортами, які відмовлялися обслуговувати чи затримували літаки компанії через несплату нею їхніх послуг.
XS
SM
MD
LG