Доступність посилання

ТОП новини

Переговори США і Росії щодо Сирії закінчилися без результату


Лахдар Брагімі (с), Вільям Бернз (л) і Михайло Богданов (п) під час зустрічі в Женеві, 11 січня 2013 року
Лахдар Брагімі (с), Вільям Бернз (л) і Михайло Богданов (п) під час зустрічі в Женеві, 11 січня 2013 року
Міжнародний представник у справах Сирії і дипломати США і Росії не змогли в п’ятницю досягти істотного результату на переговорах щодо Сирії, які відбулися у швейцарській Женеві.

Спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брагімі, заступник державного секретаря США Вільям Бернз і заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов тільки закликали знайти політичний вихід із громадянської війни в Сирії.

За словами Брагімі, учасники зустрічі знову наголосили, що, на їхню думку, воєнного вирішення конфлікту немає.

Росія і США мають глибоко розбіжні позиції щодо становища в Сирії. Вашингтон підтримує сирійську опозицію і її вимогу відставки авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада. Москва ж, яка є фактичним союзником Асада, виступає проти цієї вимоги.

У четвер влада Сирії засуджувала Брагімі, звинувативши його у «кричущій упередженості», після того, як міжнародний спецпредставник заявив у середу, що не бачить для Асада ніякої ролі в майбутній перехідній владі Сирії.

Також у п’ятницю в Сирії повстанці заявили, що повністю захопили стратегічно важливий військовий аеродром Тафтаназ на північному заході країни після кількох днів запеклих боїв із урядовими військами. Їхні слова наразі неможливо перевірити за незалежними джерелами.
XS
SM
MD
LG