Доступність посилання

ТОП новини

Індія попереджає про агресивну відповідь Пакистанові через події в Кашмірі


Прикордонні сили Індії на індійсько-пакистанському кордоні, 13 січня 2013 року
Прикордонні сили Індії на індійсько-пакистанському кордоні, 13 січня 2013 року
Керівник штабу збройних сил Індії Бікрам Сінг заявляє, що наказав військовим на фактичному кордоні з Пакистаном у Кашмірі відповідати на будь-яку провокацію. Така заява з’явилася напередодні переговорів між індійськими і пакистанськими посадовцями.

За словами Сінга, він сподівається на «агресивну відповідь» своїх військових командирів на «провокації» після загибелі двох військовослужбовців у сутичках на фактичному кордоні двох держав у спірному гімалайському регіоні Кашмірі. Під час цих сутичок загинули також двоє пакистанських військових.

У зв’язку з цими подіями обидві країни вже висловили офіційний протест. Сьогоднішня зустріч має на меті запобігти переростанню сутичок у воєнний конфлікт.

Останнім часом такі сутички були надзвичайно рідкісні, хоча напруженість на самому кордоні виникає час від часу. Раніше ці країни провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.

І Індія, й Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав. Фактично вони контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще 20 відсотків перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG