Доступність посилання

ТОП новини

Захист обвинувачених у терактах просить підтримки в парламенту


Обвинувачений у причетності до терористичних актів у Дніпропетровську та інших містах України Дмитро Рева до Генеральної прокуратури України подав нову заяву про злочин, де вказав на фальшування доказу проти нього з боку співробітника правоохоронних органів. Про це Радіо Свобода повідомила сьогодні сестра обвинуваченого і його екс-захисник Оксана Томчук.

За її даними, мова йде про телефонний дзвінок, який зробив під час обшуку правоохоронець з мобільника Реви на мобільний іншого обвинуваченого Віктора Сукачова. Саме цей дзвінок, заявила Томчук, був підставою для арешту її брата.

«До Генеральної прокуратури подана заява про злочин уже за новим Кримінальним процесуальним кодексом. Ми будемо чекати на розгляд», – сказала Оксана Томчук, додавши, що поки «сторона обвинувачення ігнорує дані щодо фальсифікації доказів».

Водночас сестра обвинуваченого сьогодні повідомила Радіо Свобода, що просить підтримки у депутатів Верховної Ради України, які, за її словами, мають взяти справу під свій контроль.

«Ми не можемо впливати на справу правовими механізмами, адже сторона захисту не має прав у цьому процесі. Суд сприймає лише ті дані, які надає сторона державного обвинувачення. Аби привернути увагу громадськості, ми вирішили звернутись до голів парламентських фракцій, керівників профільних комітетів з проханням взяти під свій контроль і не дати порушити конституційні права Реви», – сказала Радіо Свобода Томчук.

Вона також заявила, що правоохоронець, який сфальшував доказ, має понести відповідальність.

Раніше сторона обвинувачення заявила: якщо представники захисту мають докази, які спростовують провину підсудних, то вони повинні надавати їх у суді, а не в ЗМІ.

27 квітня 2013 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед обвинувачених – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і троє його приятелів.
XS
SM
MD
LG