Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі ЄЕСУ перенесли на 12 лютого


Прихильники Тимошенко біля харківського суду, 18 січня 2013 року
Прихильники Тимошенко біля харківського суду, 18 січня 2013 року
Харківський суд вкотре переніс розгляд справи про зловживання корпорації ЄЕСУ. Наступне засідання має відбутися 12 лютого о 10 годині ранку. Про це повідомив суддя Київського районного суду Костянтин Садовський.

Під час сьогоднішнє засідання захисники Юлії Тимошенко Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк і Андрій Кожем’якін звернули увагу суду на «злочинні дії працівників пенітенціарної служби», які о шостій ранку силоміць вивели з спеціального блоку лікарні, де перебуває екс-прем’єр, жінок-народних депутатів. Сергій Власенко звернувся до суду з проханням відреагувати на ці дії.

Також захисники просили окремою постановою прореагувати на оприлюднені в інтернеті телефонні розмови між Юлією Тимошенко і її чоловіком Олександром. Крім того, на думку захисників, суд має відреагувати на невчасну доставку керівництвом Качанівської колонії судових документів до Юлії Тимошенко. Вкотре захист подав клопотання про закриття справи у зв’язку з хворобою екс-прем’єра.

Зі свого боку, суддя зауважив: розгляд окремих постанов і клопотань на даному етапі неможливий, це буде зроблено, коли у судовій залі з’явиться Юлія Тимошенко. Під час судового засідання захисник Андрій Кожем’якін також переказав останнє звернення Тимошенко про те, що вона продовжить акцію громадянської непокори, намагатиметься не бути під постійним відеоспостереженням. Він також заявив, що стан її здоров’я тяжкий.
XS
SM
MD
LG