Доступність посилання

ТОП новини

Малі: військові відновили контроль над містом Діабалі


Місцеві жителі вітають французьких солдатів, що прямують на північ Малі, 15 січня 2013 року
Місцеві жителі вітають французьких солдатів, що прямують на північ Малі, 15 січня 2013 року
Французькі і малійські військові за підтримки гелікоптерів і літаків-розвідників відновили контроль над містом Діабалі в Малі, через тиждень після того, як його захопили ісламістські повстанці.

За повідомленням сил безпеки, повстанці втекли з міста і вирушили на північ. Водночас, за деякими повідомленнями, місцеві жителі заявляють, що в місті залишилися повстанці, які намагаються видати себе за місцевих.

Французькі військові літаки і гелікоптери на вихідних атакували транспорт повстанців.

Франція 11 січня на прохання влади Малі ввела до цієї країни своїх військовослужбовців, щоб відбити напад повстанців на столицю країни.

Майже дві третини території Малі на півночі цієї держави нині контролюють радикальні ісламісти. Їхні угруповання, частина яких пов’язана з терористичною мережею «Аль-Каїда», практично повністю взяли на себе контроль над регіоном після того, як у першій половині минулого року відбили цю частину країни в урядових сил спільно з повстанцями народу туарегів. Туареги спершу односторонньо проголошували там свою «державу Азавад», але потім відмовилися від цього, коли ісламісти відібрали в них контроль над регіоном.
XS
SM
MD
LG