Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу проти чиновника КМДА


Прокуратура міста Києва почала розслідування проти керівника Головного управління економіки й інвестицій виконавчого органу Київської міської ради. Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 грудня внесли відомості про вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 367 КК України.

За повідомленням, внаслідок службової недбалості до бюджету столиці не надійшло понад 9 мільйонів гривень як пайова участь забудовників у створенні соціальної й інженерно-транспортної інфраструктури міста. Крім цього, суди задовольнили позови прокуратури столиці про стягнення заборгованості за договорами пайової участі на загальну суму 255 мільйонів гривень.

Загалом, як повідомили в ГПУ, органи прокуратури за результатами перевірок щодо дотримання законів у сфері економіки й інвестиційної діяльності у минулому році порушили 26 кримінальних справ, з яких 14 направили до суду. На вимогу прокурорів до відповідальності притягли 149 посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування.
XS
SM
MD
LG