Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі обирають парламент


Одна з виборчих дільниць в єврейському поселенні неподалік Єрусалима
Одна з виборчих дільниць в єврейському поселенні неподалік Єрусалима
Сьогодні в Ізраїлі відбуваються загальні вибори. Очікується, що чинний прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зможе посилити свої позиції.

Нетаньягу проголосував в Єрусалимі, невдовзі після того, як відкрилися дільниці. «Ми хочемо успіху для Ізраїлю. Тому ми голосуємо за «Лікуд»-«Бейтейну». Від цього Ізраїль лише виграє. Вся моя родина зі мною повністю погоджується», – сказав прем’єр Ізраїлю.

Нетаньягу заявив, що сподівається на «потік голосів» за альянс його партії «Лікуд» й партії «Ісраель Бейтейну» («Наш дім Ізраїль») колишнього міністра закордонних справ Авіґдора Лібермана.

Опитування свідчать, що владна коаліція зможе зберегти більшість у 120-місному Кнесеті, водночас дві партії, які до неї входять, можуть втратити близько 10 місць.
Біньямін Нетаньягу і Нафталі Беннет
Біньямін Нетаньягу і Нафталі Беннет

Головним сюрпризом кампанії стає гучний успіх ультранаціоналістичних сил на чолі з 40-річним Нафталі Беннетом. Його називають новою зіркою ізраїльської політики, орієнтованою на молодь та вихідців з колишнього Радянського Союзу.

«Наша мета – об’єднати державу Ізраїль: релігійних, нерелігійних, світських, арабів, євреїв – усіх, щоб об’єднатися і робити добрі речі для цієї великої нації», – заявив Беннет, голосуючи в Раанані.

Припускають, що результати партії Беннета можуть ускладнити діалог з палестинцями. Цей політик обіцяв зробити все можливе, щоб запобігти появі палестинської держави, як він висловився, «в землі Ізраїлю».
XS
SM
MD
LG