Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін: Власенка заарештовувати не планують


Ренат Кузьмін
Ренат Кузьмін
Генеральна прокуратура України не має намірів заарештовувати захисника екс-прем’єра Юлії Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка. Про це в інтерв’ю газеті «Сегодня» заявив перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

«Заарештовувати Власенка ГПУ не має наміру. Нас влаштовує, як він захищає Тимошенко... Нехай продовжує такий захист», – сказав Кузьмін.

«А взагалі, підписати подання до Верховної Ради на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності (так само, як і підписати повідомлення про підозру народного обранця у скоєнні злочину) може тільки генпрокурор. Чи робитиме він це – запитання до нього», – наголосив перший заступник генпрокурора.

При цьому, за словами Кузьміна, «від колишньої дружини Власенка до прокуратури надійшло кілька заяв про те, що він неодноразово її бив, причому в присутності дітей та інших осіб». «Одну з таких заяв написано вже цього року. Її, як і передбачено, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, наразі слідчий проводить щодо неї перевірку», – додав перший заступник генпрокурора.

Нещодавно Власенко заявив, що проти нього порушують кримінальні справи і його можуть заарештувати у найближчі тижні.

Сьогодні захисника Тимошенко не випустили з аеропорту «Бориспіль» до Страсбурга, де він планував взяти участь у сесії ПАРЄ.
XS
SM
MD
LG