Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обговорив «підписання угоди про асоціацію на саміті в листопаді»


Віктор Янукович під час виступу на щорічних зборах ВЕФ у Давосі, 24 січня 2013 року
Віктор Янукович під час виступу на щорічних зборах ВЕФ у Давосі, 24 січня 2013 року
Президент Віктор Янукович заявив у четвер, що Україна планує підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом під час саміту програми ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі в листопаді цього року.

Розповідаючи журналістам у швейцарському Давосі про свою зустріч із головою Європарламенту Мартіном Шульцем під час щорічних зборів Всесвітнього економічного форуму, він сказав, що про це йшлося на цій зустрічі.

Крім того, додав він, обговорили і підготовку та порядок денний саміту Україна – ЄС, який має відбутися 25 лютого у Брюсселі.

Також у четвер комісар ЄС із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Філе знову повторив, що можливість підписати угоду з Україною про асоціацію з нагоди саміту програми «Східне партнерство» у Вільнюсі в листопаді цього року залежатиме від того, якого поступу досягне влада України в вирішенні трьох питань, одне з яких – політично мотивоване правосуддя.

Виступаючи на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у французькому Страсбургу, він додав, що це питання він порушуватиме в перебігу свого візиту до Києва, запланованого на 7–8 лютого.

Рада міністрів закордонних справ ЄС іще у грудні минулого року заявляла, що угоду про асоціацію між ЄС і Україною можна буде підписати до вільнюського саміту «Східного партнерства», якщо Україна досягне поступу у трьох галузях: відповідності міжнародним стандартам минулорічних парламентських виборів і подальших дій за їхніми результатами, поступу України в подоланні вибіркового правосуддя і відверненні його на майбутнє і втіленні реформ, які сторони визначили спільно в порядку денному підготовки до асоціації.
XS
SM
MD
LG