Доступність посилання

ТОП новини

УЄП закликала владу України перейти від маневрування між сильними гравцями до наступальної політики


Міжнародна громадська організація «Українська європейська перспектива», що працює у столиці Чехії Празі, закликала в четвер владу України перейти до наступальної європейської політики, яка, на думку організації, є гарантом сили і стабільності і має виходити з того, що ідея Великої Європи є неможливою без України.

Державі необхідно відійти від стратегії маневрування між сильними геополітичними гравцями та невизначеності багатовекторності, від практики шантажу сильних держав шляхом висування погроз остаточно приєднатися до геополітичного суперника з метою отримати зовнішньополітичні дивіденди, мовиться в заяві УЄП.

У зверненні наголошено на потребі прискорити процес підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною – цим актом «Європейський Союз іще раз визнає справді європейський зміст розвитку однієї з найбільших країн Європи».

У нинішню складну добу потрібно об’єднатись у формуванні національної ідеї навколо ідей духовності і соборності – «З Богом у душі та Україною в серці», мовиться у зверненні.

Міжнародна громадська організація «Українська європейська перспектива» заснована у Празі 2011 року; головою Ради організації є колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, академік НАН України Богдан Данилишин, який отримав у Чехії притулок і якого нинішня влада України звинувачує у службових зловживаннях.
XS
SM
MD
LG