Доступність посилання

ТОП новини

У Європарламенті занепокоєні ситуацією з Тимошенко – євродепутат


У Європейському парламенті занепокоєні ситуацією навколо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це під час відеоконференції в Інституті світової політики заявила депутат Європарламенту Данута Хюбнер.

«Європарламент дійсно занепокоєний цим питанням. Зараз існують передумови для підписання Угоди про асоціацію, також існує багато неофіційних дискусій з цього питання», – сказала депутат.

За її словами, серед депутатів Європарламенту існують різні думки щодо цього питання, проте більшість із них хочуть бачити систему правосуддя в Україні неполітизованою.

«Ми очікуємо більш швидкого прогресу в розбудові демократії, і це стосується також системи правосуддя. Будьте впевнені, що ви займаєте дуже високу позицію в списку питань, що нас цікавлять. Це питання важливе як для Європи, так і для вас самих», – наголосила європейський політик.

Водночас Хюбнер заявила, що Європарламент не блокуватиме підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. «Не можу сказати, що ми блокуватимемо Угоду про асоціацію, оскільки ми вважаємо її дуже важливою, але загалом ми очікуємо, що будуть виконані умови до підписання цієї угоди», – сказала євродепутат.
XS
SM
MD
LG