Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Ахметова погрожують судом через закиди в причетності до вбивства Щербаня


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Американські адвокати Ріната Ахметова з компанії Akin Gump заявляють, що немає доказів його причетності до убивств середини 90-х, в тому числі вбивства депутата Євгена Щербаня. Про це йдеться в заяві адвокатів у відповіді на заклики, що в справі Щербаня потрібно допитати Ахметова, повідомляє Українська правда.

«Протягом більше восьми років ми виступаємо адвокатами пана Ахметова. Протягом цього часу, разом з міжнародною консалтинговою компанією «Кролл», ми вичерпним чином провели багаторазові розслідування подібних неправдивих звинувачень», – заявляють адвокати, яких цитує прес-служба Ахметова.

«Ми не виявили доказів, які б свідчили про те, що пан Ахметов був причетний до трагічних подій стосовно Щербаня та інших бізнесменів. Правду кажучи, дехто із загиблих в 1990-х роках бізнесменів були найближчими друзями пана Ахметова», – йдеться в повідомленні.

Адвокати також заявляють, що твердження про перехід комерційних і промислових активів загиблих бізнесменів в управління Ахметова є неправдивими.

«Наші висновки будуть повністю і офіційно надані в публічному форматі в Україні в найближчому майбутньому. До цього часу ми чітко стверджуємо, що всі нещодавні звинувачення в причетності пана Ахметова до злочинної діяльності майже двадцять років тому будуть представлені такими, які не відповідають дійсності і не ґрунтуються на фактах», – заявили адвокати.

Вони пригрозили судом всім, хто прагне завдати «шкоди репутації Ахметова за допомогою неправдивих звинувачень».

Минулої п’ятниці Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Юлії Тимошенко вручили повідомлення про підозру в організації умисного вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році з корисливих мотивів. У Генпрокуратурі заявили, що в цій справі немає політичного підтексту.

Водночас Тимошенко відкинула звинувачення і заявила, що їх легко буде оскаржити в європейських судах.
XS
SM
MD
LG