Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали учасників демонстрації за права гомосексуалів


Щонайменше 20 людей, які брали участь у демонстрації із захисту прав гомосексуалів, затримали сьогодні біля Державної Думи Росії. Нижня палата російського парламенту сьогодні має розглянути законопроект про «заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх».

За даними московської поліції, учасників мітингу затримали, бо він був несанкціонованим.

Під час проведення акції між супротивниками законопроекту і їхніми опонентами виникли сутички.

Кореспондент «Нової газети» і ЛГБТ-активіст Олена Костюченко була серед тих, хто протестував під Держдумою.

«Сюди також прийшли фашисти. Дехто з них кидав у нас яйця, інші читали молитви. Одну дівчину залили зеленкою кілька разів, вони намагалися на нас напасти», – сказала учасниця протесту.

Костюченко також повідомила, що серед затриманих немає опонентів ЛГБТ-активістів.

Законопроект, який мають розглянути російські депутати, зокрема, пропонує штрафувати на суми до 16 тисяч доларів за поширення серед неповнолітніх інформації про життя спільноти гомосексуалів.

Подібні закони вже існують на регіональному рівні в низці регіонів Росії, зокрема, в місті Санкт-Петербурзі. Вони вже викликали різку критику правозахисників і міжнародної спільноти. Тепер же цю заборону хочуть запровадити по всій Росії. Прихильники законопроекту серед законодавців, урядовців, а також у першу чергу в Російській православній церкві, стверджують, що гомосексуалізм не відповідає традиційним російським цінностям.
XS
SM
MD
LG