Доступність посилання

ТОП новини

У Греції метрополітенівці Афін припинили страйк


Поліція, вигнавши страйкарів із депо метрополітену, перекрила підступи до нього, 25 січня 2013 року
Поліція, вигнавши страйкарів із депо метрополітену, перекрила підступи до нього, 25 січня 2013 року
У столиці Греції Афінах працівники метрополітену припинили в п’ятницю свій страйк, який протривав дев’ять днів на протест проти скорочення платні, після штурму депо поліцією і погроз уряду звільнити чи й судити страйкарів.

Також у п’ятницю в Афінах на підтримку метрополітенівців страйкували і працівники інших видів міського транспорту, що практично зупинило його.

Уранці поліція силою захопила депо метрополітену, де забарикадувалися були страйкарі. А в четвер уряд Греції пригрозив звільнити чи й арештувати страйкарів, і попередив, що припинить цей страйк на підставі закону про надзвичайну цивільну мобілізацію.

Раніше страйкарі не виконали рішення суду, який визнав страйк незаконним.

Уряд Греції запроваджує все нові надзвичайні заходи заощадження і скорочення бюджетних витрат, востаннє у грудні минулого року. Серед таких заходів – скорочення зарплат у бюджетному секторі. Таким чином уряд виконує суворі умови надання Греції міжнародної фінансової допомоги, яка має на меті допомогти країні подолати глибоку бюджетну і боргову кризу і без якої грецька держава стане банкрутом.
XS
SM
MD
LG