Доступність посилання

ТОП новини

Дурдинець заперечив, що був проти Януковича як голови ОДА


Колишній перший віце-прем’єр Василь Дурдинець заявив у понеділок в інтерв’ю Радіо Свобода, що не був проти призначення Віктора Януковича на посаду голови Донецької ОДА в 1990-х роках.

«Говорити про те, що Віктор Федорович на той час не був готовий до посади голови Донецької обласної державної адміністрації – це неправда. Я такого сказати не міг і не заперечував», – сказав Дурдинець.

Видання «Дзеркало тижня» в останньому випуску написало, що коли Дурдинець дізнався про кандидатуру Януковича, то сказав тодішньому президентові Леоніду Кучмі: «Що ви робите?! Це ж бандит!».

Нинішній Президент Віктор Янукович став керівником Донецької ОДА в 1997 році. Нині ЗМІ обговорюють його кар’єру в контексті кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Якщо Генеральна прокуратура підозрює у причетності до замаху Юлію Тимошенко, то ув’язнена колишня прем’єр це заперечує і звертає увагу на те, що Янукович отримав нову посаду на Донеччині невдовзі після того резонансного вбивства.
XS
SM
MD
LG