Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС знову висловили підтримку Тимошенко – «Батьківщина»


Комісар ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Філе висловив у понеділок підтримку ув’язненій Юлії Тимошенко, повідомила прес-служба партії «Батьківщина», яку колишній Прем’єр-міністр очолює.

За повідомленням, на зустрічі із заступником голови партії «Батьківщина», головою комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорієм Немирею у Брюсселі єврокомісар попросив гостя передати Юлії Тимошенко слова підтримки й солідарності.

Штефан Філе також висловив серйозну стурбованість останньою ескалацією ситуації щодо політично вмотивованих справ проти Юлії Тимошенко, а також щодо Григорія Немирі та народного депутата, захисника Тимошенко Сергія Власенка, мовиться в повідомленні.

Крім того, в перебігу зустрічі також ішлося про поточну ситуацію і найближчі перспективи у відносинах Україна – ЄС. Філе також привітав Немирю з обранням на голову парламентського євроінтеграційного комітету.

У повідомленні прес-служби самого єврокомісара про цю ж зустріч сказано, що Штефан Філе привітав українського парламентаря і обговорив з ним відносини між сторонами. Насамкінець лише додано, що він також висловив занепокоєння останніми новинами про Юлію Тимошенко і про розслідування щодо її близьких соратників, включно з самим Григорієм Немирею.
XS
SM
MD
LG