Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція розповість іноземним послам, ПАРЄ і Європарламенту про Луценка


Опозиція заявляє, що в терміновому порядку поінформує послів іноземних держав, Парламентську асамблею Ради Європи, Європарламент і міжнародні правозахисні організації про грубе і систематичне порушення прав людини у випадку із Юрієм Луценком. Про це йдеться в заяві об’єднаної опозиції «Батьківщини».

«Сьогодні, без завершення курсу реабілітації після проведення операції, у важкому стані, з відкритою кровотечею тюремники за вказівкою Адміністрації Президента силою етапували Луценка до колонії. Таке поспішне вивезення Луценка з медичної установи можна пояснити страхом перед правдою про реальний стан здоров’я опозиціонера та намаганням його фізичного знищення. Адже лікарі під час ретельного післяопераційного обстеження Луценка знайшли у нього три відкриті виразки і починали готувати пацієнта до другої операції», – йдеться в повідомленні.

У «Батьківщині» заявили, що примусове вивезення із лікарні без завершення курсу інтенсивної терапії і післяопераційної реабілітації є замахом на життя Луценка.

Сьогодні пенітенціарна служба повідомила, що після проведення медичного втручання колишнього міністра внутрішніх справ виписали з клініки й етапували до Менської виправної колонії.

Дружина Юрія Луценка Ірина наголосила, що її чоловіка не мали б етапувати у колонію, тому що він перебував на інтенсивному лікуванні.
XS
SM
MD
LG