Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція тисне на Пшонку, вимагаючи його звіту – регіонал


Відкриття засіданя Верховної Ради, 31 січня 2013 року
Відкриття засіданя Верховної Ради, 31 січня 2013 року
Опозиція, вимагаючи звіту генпрокурора Віктора Пшонки, чинить тиск на Генеральну прокуратуру, заявляє народний депутат Володимир Олійник.

«Спосіб чинити тиск на прокуратуру і правоохоронні органи ми не підтримаємо, оскільки звіт генпрокурора у конкретній справі, на мій погляд, є формою тиску. Якщо це питання стоїть щодо справи підозри Юлії Тимошенко у вбивстві Щербаня, то цей звіт є передчасним. Якщо Генеральна прокуратура рухається в напрямі суду, то це треба підтримати», – заявив Олійник.

За його словами, після рішення суду можна буде зробити якісь висновки, а «підтримувати тиск на правоохоронні органи – неконституційно».

Крім того, Олійник заявив, що засуджену Юлію Тимошенко неможливо відправити на лікування за кордон, як цього вимагають опозиціонери.

«Лікування за кордоном засудженого в європейській практиці я не зустрічав», – зауважив депутат-регіонал. За його словами, в Україні необхідно дотримуватися загальних стандартів. «В іншому разі, ми руйнуємо Конституцію, коли робимо винятки для окремих категорій громадян», – сказав Олійник.

За його словами, якщо необхідно проводити операцію, то «треба запросити фахівців (в Україну – ред.), створити відповідні умови для проведення операції і провести її в межах України».

Сьогодні на зборах опозиції депутати фракцій «Батьківщини», «Свободи» й УДАРу висловили недовіру голові Верховної Ради Володимиру Рибаку і генеральному прокурору Вікторові Пшонці.

Вони також закликали негайно звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко й екс-главу МВС Юрія Луценка, а також забезпечити їх лікування.
XS
SM
MD
LG