Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані підтвердили затримання чільного військовика через хабар


У Казахстані в четвер підтвердили повідомлення про затримання начальника головного управління озброєнь Збройних сил країни генерал-майора Алмаза Асенова. Як сказала речник Міністерства оборони країни Сауле Смагулова, яку цитує агентство «Інтерфакс-Казахстан», генерал є фігурантом кримінальної справи, яку розслідує Комітет національної безпеки Казахстану.

У середу казахстанський телеканал КТК з посиланням на неназвані джерела повідомив про затримання Асенова, який відповідав, зокрема, за закупівлю озброєнь, – за даними цього каналу, за отримання хабара на суму у 200 тисяч доларів.

Тим часом в Україні видання «Дзеркало тижня. Україна» повідомило в четвер на своєму сайті DT.UA, що в Казахстані за підозрою в наданні великого хабара затримали двох чільних співробітників «Укрспецекспорту» – керівників департаментів. За даними видання, їх затримали ще шість днів тому, коли вони збиралися вилетіти додому після зустрічі з казахстанським посадовцем, якому передали «подяку за сприяння в реалізації контрактів». Процес передачі грошей був задокументований казахстанськими спецслужбами, під час затримання чиновника дізнались імена людей, які передали йому гроші, після чого українців затримали і за рішенням суду й арештували, бо йдеться про хабар посадовій особі, пише DT.UA.

За його інформацією, сума хабара становила 200 тисяч доларів. Видання пов’язує це саме з затриманням генерала Алмаза Асенова.

Ніяких підтверджень чи заперечень цього повідомлення наразі немає.
XS
SM
MD
LG