Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина: в України лишилось небагато часу на виконання рекомендацій ЄС


Мірослав Лайчак, архівне фото
Мірослав Лайчак, архівне фото
Міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак заявив у четвер, що в України залишилось не так багато часу для виконання рекомендацій Європейського Союзу, висловлених у висновках Ради міністрів закордонних справ ЄС від 10 грудня минулого року.

«Європейська комісія здійснить дві оцінки: першу в середині лютого і другу на початку травня. Бо ж якщо ми хочемо мати серйозні висновки в листопаді, нам треба підгортуватися до них», – сказав, за повідомленням агентства УНІАН, міністр, маючи на увазі планований на листопад саміт учасників програми ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі, до якого, як вважають, має бути підписана угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Виступаючи у Брюсселі, де цими днями відбувалося засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, Лайчак сказав, що про це, серед іншого, було сказано в четвер уранці під час засідання Групи друзів України з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою.

«Було багато позитивної енергетики в залі. Разом з тим було чітко підкреслено, що саме Україна має зробити внесок. Ми тут для того, щоб допомогти, але ми не можемо зробити роботу за Україну», – наголосив словацький міністр.

Зокрема, додав він, Україна має розвіяти стурбованість і сумніви ЄС щодо ефективності і професіоналізму української судової системи, якій закидають використання вибіркового правосуддя щодо представників опозиції.
XS
SM
MD
LG