Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі учасники акції протесту заявляють, що їх заблокували в міськраді


У Кривому Розі близько півсотні учасників акції протесту проти закриття найбільшої в місті мережі газетних кіосків «Преса-М» наразі заблоковані у будівлі міської ради. Про це Радіо Свобода повідомила одна з ініціаторів акції Ірина Туровська.

За її словами, вранці кілька десятків людей – підприємці, громадські активісти, колишні працівники кіосків – зібралися на акцію протесту під стіни міськради, щоб вимагати від влади скасування рішення сесії міськради, яке дозволило закрити газетні кіоски. Коли люди зайшли до будівлі міськради, аби передати свої вимоги відповідальним посадовцями, охорона заблокувала вихід і вхід.

«Ми змогли без перешкод пройти, ми провели імпровізований мітинг прямо в холі міськради, після чого нас заблокували. Зараз у фойє міськвиконкому півсотні людей. Вони чекають на когось відповідального для бесіди. Всі двері зачинені. Їх не пускають до туалету, не дозволяють передати їм воду. Одній жінці, колишній кіоскерці, стало зле, їй не дозволили передати таблетки. Я вже звернулась на «гарячу» телефонну лінію Кабміну», – розповіла Радіо Свобода Ірина Туровська.

За її даними, мережа газетних кіосків «Преса-М» у Кривому Розі була найбільшою в місті, на відміну від інших, ця мережа поширювала як провладні, так і незалежні видання.

«У січні сесія міськради в односторонньому порядку розірвала договір з власниками мережі на оренду землі. Одним махом були знесені 29 кіосків. На даний момент у місті лишилось менше 10 кіосків цієї фірми. Без роботи залишились понад 100 людей», – розповіла Ірина Туровська.

Радіо Свобода звернулось за коментарями до міськради, однак поки що їх не отримало.
XS
SM
MD
LG