Доступність посилання

ТОП новини

Автор білборда з бабусею і котом вимагає покарати своїх переслідувачів


Автор білборда з бабусею і котом, колишній Єлизаветівський селищний голова (Дніпропетровська область) Максим Голосний вимагатиме покарання для правоохоронців через організацію політичного, як він вважає, переслідування за допомогою кримінальних справ. Про це Максим Голосний повідомив сьогодні у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, обидві кримінальні справи, порушені проти нього напередодні виборчої кампанії, розвалюються: Вищий спеціалізований суд України виправдав його за справою, порушеною за статтею «умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень», а в справі про розтрату майна селищної ради, як виявилось зараз, він проходить не як підозрюваний, а як свідок.

«Я на сьогодні по тій кримінальній справі, яку роздмухували під час виборчої кампанії, не обвинувачений, не підозрюваний, я – свідок. Це абсурд і маразм. Це політика», – сказав Голосний.

У коментарі Радіо Свобода Максим Голосний заявив, що порушені проти нього кримінальні справи розцінює як інструмент для політичного переслідування і буде ініціювати внесення до українського «списку Магнітського» прізвищ тих високопосадовців, яких вважає ініціаторами кампанії проти себе.

«Папери всі необхідні я зібрав. Мають бути порушені кримінальні справи, і я буду це ініціювати, зараз адвокати мої працюють. Я вважаю, що за всією цією організацією псевдосправ стояв високопосадовець Дніпропетровської області. Тепер настає час персональної відповідальності. Якщо «список Магнітського» буде розширений на Україну, то я б рекомендував внести туди цих людей», – сказав Голосний.

Він також зазначив, що тепер, коли кримінальні справи проти нього розсипались, може «вийти з підпілля» і, можливо, зайнятись громадською діяльністю.

Максим Голосний є автором білборду з бабусею і котом, підписаного «Взнала, що онук голосував за «регіони», переписала хату на кота». На виборах до Верховної Ради України він балотувався як самовисуванець на 30-му виборчому окрузі у Дніпродзержинську, набрав 3 відсотки голосів. Під час виборчої кампанії Голосний перебував у розшуку за кримінальною справою про розтрату майна селищної ради і був змушений виїхати за межі міста.
XS
SM
MD
LG