Доступність посилання

ТОП новини

Суд розглядатиме скаргу Луценка в режимі відеоконференції


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Печерський райсуд Києва вирішив розглядати в режимі відеоконференції скаргу Юрія Луценка на постанову щодо закриття кримінальної справи про вчинення проти нього злочину посадовими особами Генпрокуратури і суддями Печерського й Апеляційного судів Києва. Про це йдеться в постанові, яку оприлюднили сьогодні в суді.

Наступне засідання Печерського суду з розгляду цієї скарги відбудеться 11 лютого о 14:00.

«Луценко є позивачем у цьому кримінальному провадженні, а отже, його згода на здійснення дистанційного судового провадження не є обов’язковою», – йдеться в постанові суду.

Крім того, суд не взяв до відома твердження адвоката Луценка Ігоря Фоміна про те, що в режимі відеоконференції він не зможе повноцінно виконувати свої функції.

У постанові вказується, що захисник не позбавлений права зустрічатися з екс-міністром внутрішніх справ у Менській виправній колонії, а також ставити йому необхідні запитання під час судового засідання.

Захисник був не згоден із винесеною на обговорення суду пропозицією про проведення засідання в режимі відеоконференції. Він також заявив, що упродовж понад десяти днів не міг спілкуватися з підзахисним з вини представників пенітенціарної служби. Фомін повідомив, що відповідну заяву про скоєння злочину подав до Чернігівської обласної прокуратури.

Адвокат також звернув увагу на те, що у зв’язку з цим він не міг повідомити своєму клієнтові про час і місце проведення судового засідання.

Наприкінці минулого року Луценко звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням притягнути до відповідальності першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна і слідчого у своїй справі Сергія Войченка за ухвалення ними постанови про затримання й арешт.

Сьогодні відбулося судове засідання з розгляду скарги Луценка. Самого екс-міністра на нього не доставили. Як пояснили в пенітенціарній службі, адміністрація Менської колонії, де Луценко відбуває покарання, не отримувала відповідного виклику.
XS
SM
MD
LG