Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше українського зерна купує Європа


Найбільший експорт зернових з України здійснюється до Євросоюзу, повідомляє прес-служба Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка.

У 2012 році на ринок ЄС поставлено 7,7 мільйона тонн зерна на суму 1,9 мільярда доларів.

«Минулий рік став вкрай успішним для України в плані закріплення на зовнішніх ринках. Тож ми не тільки забезпечили продовольчу безпеку всередині держави, але й змогли закріпити статус надійного партнера», – заявив міністр.

Також лідерами за обсягами імпорту українського зерна залишаються Єгипет і Саудівська Аравія. У поточному році Україна планує розширити ринки збуту збіжжя та збільшити обсяги експорту.

Зокрема, на другому місці за обсягом імпорту українського зерна йде Єгипет, який купив у минулому році 5,5 мільйона тонн зерна на 1,4 мільярда доларів. На третьому – Саудівська Аравія, до якої експортовано 1,9 мільйона тонн збіжжя на суму 509 мільйонів доларів.

За даними міністра, Україна продовжує посідати перше місце в світі за обсягами торгівлі олією. Частка України на світовому ринку складає 50%.

Також Україна забезпечує майже 13% світового експорту кукурудзи, посідаючи 4-е місце; за обсягами експорту пшениці – 8-е місце, ячменю – 4-е місце.
XS
SM
MD
LG