Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагатиме створення парламентської комісії стосовно Тимошенко – Турчинов


Народний депутат, голова політради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов заявляє, що опозиція наполягатиме на створенні тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування ситуації навколо екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

«Оголосивши акцію громадянської непокори, Тимошенко сформулювала чіткі, абсолютно законні вимоги. Порушуються її елементарні – як людини, громадянина, жінки – права, і ми не можемо закривати на це очі», – сказав він в інтерв’ю виданню LB.ua, повідомляється на сайті «Батьківщина» в суботу.

Крім того, за словами Турчинова, предметом розслідування слідчої комісії має стати також «вбивство депутата Кушнарьова», який був сильним політиком, лідером, «і багато недонецьких прихильників «регіонів» вважали його реальною альтернативою Віктору Януковичу».

«Мотиви та наслідки пострілів у Ізюмі до кінця не вивчені, і крапка в цій справі, як і в справі Щербаня, не поставлена», – зазначає Олександр Турчинов.

Влітку 2012 року фракція «БЮТ-«Батьківщина» вже заявляла про ініціативу створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради для з’ясування обставин убивства народних депутатів Євгена Щербаня, Євгена Кушнарьова, а також інших масових убивств відомих політиків і бізнесменів, які відбувалися протягом 1995-1998 років у Донецькій області.
XS
SM
MD
LG