Доступність посилання

ТОП новини

Голова Донецької ОДА підтримав одну з вимог «газових» мітингувальників


Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький висловив солідарність із громадськістю, яка хоче знати справжній стан речей в екології регіону.

«Мені доповідали про мітинг в п’ятницю. Я би звернув увагу на деяку заполітизованість процесу», – сказав Шишацький.

«Я погоджуюсь з лозунгом – екологічній обстановці – повну гласність. В першу чергу, людей можуть непокоїти нерозуміння і недоговореність. Я вважаю, що має бути проведена громадська експертиза. Саме не від влади, а від громадських організацій. Від українських інститутів спеціалізованих і від закордонних, які вже можуть взяти досвід розробки, подивитися, як це працює, які зміни, якщо вони є, в екології того району, де вони видобували газ твердих піщаників або сланцевий, наскільки воно все між собою схоже», – зауважив голова Донецької ОДА.

За його словами, зараз мова йде лише, по суті, про вивчення території та її дослідження. На заповідних територіях розробка і видобуток вестися не будуть, наголосив Шишацький.

16 січня Донецька облрада ухвалила рішення «Про погодження проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська». Інвесторами проекту виступають компанії Shell і «Надра Юзівська», якою володіє національна акціонерна компанія «Надра України».

У п’ятницю близько 150 людей зібралися біля Донецької ОДА на акцію протесту проти видобутку сланцевого газу.
XS
SM
MD
LG