Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Грузії знову критикував президента


Бідзіна Іванішвілі на прес-конференції з нагоди «ста днів», Тбілісі, 5 лютого 2013 року
Бідзіна Іванішвілі на прес-конференції з нагоди «ста днів», Тбілісі, 5 лютого 2013 року
Прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі вкотре звинуватив сьогодні президента Міхеїла Саакашвілі в «намаганні дестабілізувати країну».

Виступаючи на прес-конференції з нагоди перших ста днів перебування при владі, він заявив, що президентова партія «Єдиний національний рух» «прагне спровокувати громадянське протистояння». Але, за його словами, «ми контролюємо ситуацію, і, повірте, доба Саакашвілі, доба брехні у Грузії закінчилася».

Іванішвілі також заявив, що його уряд має за мету нормалізувати відносини з Росією і водночас відновити територіальну цілісність Грузії, хоча це триватиме довго.

Прем’єр також повторив, що його уряд продовжить політику на вступ Грузії до ЄС і НАТО.

Саакашвілі попередніми тижнями в кількох виступах різко критикував Іванішвілі. Наприкінці тижня він має виступити зі зверненням до парламенту.

Бідзіна Іванішвілі і очолювана ним коаліція «Грузинська мрія» прийшли до влади за результатами парламентських виборів у жовтні минулого року під гаслами демонтувати владу Міхеїла Саакашвілі, яку вони звинувачували у зловживаннях.

Зокрема, у Грузії арештована ціла низка колишніх урядовців із попередньої влади Саакашвілі. В оточенні президента говорять про політичні репресії. В уряді ці звинувачення відкидають.
XS
SM
MD
LG