Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє подумати, як зняти питання Тимошенко


Даля Ґрібаускайте і Віктор Янукович під час переговорів у Києві, 22 листопада 2011 року
Даля Ґрібаускайте і Віктор Янукович під час переговорів у Києві, 22 листопада 2011 року
Президент Литви Даля Ґрібаускайте вважає тюремне ув’язнення українських опозиційних лідерів Юлії Тимошенко і Юрія Луценка політично мотивованим. Про це вона сказала сьогодні на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Вільнюсі.

«Європейська сторона не диктуватиме Україні, як вирішувати це питання. Запроторювання опозиції до в’язниці не є гідним рішенням, тому ми звертаємося до влади й нагадуємо, що подальше затягування вирішення саме цих політично мотивованих справ може спричинити подальшу затримку підписання цієї угоди (про асоціацію між Україною та ЄС – ред.)», – заявила Ґрібаускайте.

Водночас Янукович зауважив, що Україна не може не реагувати на критику стосовно арешту колишнього прем’єра й екс-голови МВС і на вимоги ЄС щодо їхнього звільнення.

«Це питання є дуже болючим для нас. Потрібен час, щоб знайти відповіді на ці питання. Для нас дуже важливо, щоб рішення, які ухвалюватимуться найближчим часом, проходили в межах чинного законодавства, юридичної площини. Хоча політична складова є визначальною нині, і як зняти це питання, ми маємо думати і вирішувати спільно з нашими партнерами», – заявив глава Української держави.

Українська влада розраховує цього року підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом із нагоди саміту програми ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі, планованого на листопад. Литва головуватиме в Європейьскому Союзі у другому півріччі цього року.
XS
SM
MD
LG