Доступність посилання

ТОП новини

Фюле: за 5 місяців в Україні все залишилося без змін


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Європейський Союз нагадує Україні, що від оперативності її дій залежить підписання угоди про асоціацію цього року.

«Ми розуміємо, що ми не можемо чекати, це вікно можливостей відкрите саме зараз», – сказав європейський комісар із питань розширення Штефан Фюле на зустрічі з членами українського уряду сьогодні в Києві.

За його словами, час має величезне значення в політиці і «він не чекатиме».

«Якщо ви подивитеся на політичний календар Євросоюзу й України, ви зрозумієте, що є місяці, а не роки, і для цього необхідно працювати», – наголосив єврокомісар.

Фюле також висловив жаль, що з часу його останнього візиту до України, п’ять місяців тому, нічого не змінилося щодо виконання Києвом основних вимог з боку ЄС. «Наші побоювання залишилися... Вся програма реформ має йти швидше... Зараз нам необхідно більш рішуче працювати над інтеграцією України в Європу», – сказав Фюле.

Він закликав українську владу виконати всі невирішені питання, щоб не залишилося жодних перешкод для просування країни на шляху євроінтеграції.

Єврокомісар Фюле прибув в Україну для зустрічей із владою. Він буде перебувати в Україні 7-8 лютого. Сьогодні о 15:00 єврокомісар має виступити в парламенті. Опозиція заявила, що проведе обід із Фюле і поінформує його про ситуацію у Верховній Раді.
XS
SM
MD
LG