Доступність посилання

ТОП новини

Українські олігархи переведуть свої капітали зі Швейцарії до Гонконгу? (Огляд преси)


Європа стає небезпечним місцем для зберігання капіталів, стверджує тижневик «Коментарі». Адже услід за Австрією, яка нещодавно відмовилася від дотримання банківської таємниці, це зробила і Швейцарія. З 1 лютого там набув чинності закон, який зобов'язав банкірів розкривати інформацію про своїх клієнтів правоохоронним і податковим органам іноземних держав на їхні запити. Такі новації вже змусили багатьох нерезидентів розпочати депортування своїх капіталів з країни. Видання зауважує, що донедавна швейцарські банки залишалися улюбленим сховищем не лише для українських олігархів, а й держчиновників, які «сидять» на бюджетних потоках. Їхня популярність була багато в чому пов’язана з гарантіями надійності та конфіденційності, які дозволяли компенсувати дорожнечу послуг і прискіпливість швейцарських банкірів. Тепер й те, й інше опинилося під загрозою. Відтак, як підсумовує видання, капітали українських олігархів і
високопосадовців почнуть перетікати з банків Старого світу в ОАЕ і Гонконг. Заголовок статті «Податкова дісталася до Швейцарії, або Українські олігархи змушені змінювати орієнтацію».

З 1 березня імпортні ліки можуть стати дефіцитом. Зміна системи ліцензування імпортних медикаментів, яке повинне було початися навесні, можуть скасувати, стверджують «Ізвєстія в Україні». Громадські організації, лікарі та торговці зуміли переконати чиновників, що нові норми закону спровокують різке подорожчання ліків, а можливо, і їх дефіцит. Лікарі не приховують, що без імпортних препаратів нічим буде лікувати онкохворих, а оперувати доведеться без анестезії. Заголовок публікації «Побічний ефект».

У найближчі місяці економіку України чекає планомірний спад, але в другому півріччі має розпочатися відновлення. Експерти «Ізвєстій в Україні» переконані, що українці можуть навіть не відчути кризи, яка сьогодні вибухнула в Європі та Америці. Але їхнє благополуччя безпосередньо залежить від того, як будуть відновлюватися провідні світові економіки, прогнозують експерти.

Державні обласні телерадіокомпанії невдовзі змушені будуть суттєво скоротити кількість штатних співробітників і зменшити програми власного виробництва. Причина – брак бюджетного фінансування. Як пише газета «День», потреба економити бюджетні гроші в такий спосіб зайвий раз підтвердила: державні мовники негайно потребують якісної реорганізації. Утім, керівники ТРК не поспішають шукати вихід із проблемної ситуації самостійно, а сподіваються на владу.

Система виконання покарань в Україні орієнтована на чоловіків і мало пристосована для жінок. Наскільки колонії придатні для цієї категорії ув'язнених і яким проблемам необхідно приділити особливу увагу, аналізує газета «Голос України» .
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG