Доступність посилання

ТОП новини

Луценку потрібне лікування за межами колонії – захисник


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Адвокат екс-глави МВС Юрія Луценка Олексій Баганець наголошує, що стан здоров’я його підзахисного свідчить про необхідність його лікування за межами колонії, в якій він відбуває покарання.

«У нього такий стан здоров’я, що його треба вивозити за межі пенітенціарної служби й адекватно лікувати у зв’язку з тими хворобами, що у нього є. А не приховувати ті діагнози, які вже раніше були встановлені досить відомими фахівцями в Україні», – сказав захисник після засідання Апеляційного суду Чернігівської області.

За словами Баганця, навіть представники медичної частини пенітенціарної служби Чернігівської області, яких допитували під час засідання в Менському суді, підтвердили, що діагнози Луценка, встановлені під час його перебування в Лук’янівському СІЗО, «не були спростовані».

«А у нього було встановлено – цироз печінки, гепатит, портальну гіпертензію та інші, які потрапляють під перелік діагнозів, за наявності яких людина не може відбувати покарання в умовах позбавлення волі», – додав адвокат.

Захисник наголосив, що пенітенціарна служба за такої ситуації зобов’язана була внести подання в суді про звільнення Луценка від відбуття покарання за станом здоров’я.

«Вони відмовилися на моє звернення це зробити. Тому ми звернулися до суду, щоб він ухвалив рішення відповідно до вимог нового КПК», – сказав Баганець.

Сьогодні Апеляційний суд Чернігівської області переніс розгляд справи про звільнення Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров’я на 18 лютого. Суд також зобов’язав доставити екс-міністра на це засідання.
XS
SM
MD
LG