Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: найбагатші з депутатів Колесніков і Порошенко


Серед нардепів найбагатшим є регіонал Борис Колесніков, який за 2011 рік одержав майже 166,5 мільйона гривень задекларованого доходу. Про це йдеться в дослідженні громадянської мережі «Опора», яка вирахувала середній дохід по фракціях, опрацювавши декларації депутатів за 2011 рік, опубліковані на сайті ЦВК.

Друге місце, за дослідженням, займає позафракційний Петро Порошенко з доходом у понад 86,5 мільйона гривень.

Найбагатшою фракцією у парламенті є Партія регіонів, середній дохід депутатів якої становить трохи менше п’яти мільйонів гривень. Водночас в УДАРу ця сума становить на 2,5 мільйони менше, у ВО «Батьківщини» – 885 тисяч. Найбіднішими у Раді є комуністи (448, 2 тисячі гривень) і свободівці (328,3 тисячі гривень).

Як йдеться в дослідженні «Опори», серед тих, хто вказав у своїй декларації «нуль», члени фракції ВО «Батьківщина» Максим Бурбак, Ірина Купрейчик, Олег Медуниця, Тетяна Слюз, свободівці Олег Осуховський, Юрій Сиротюк, Валерій Черняков, Ігор Швайка, комуністи Микола Дзарданов і Роман Шугало, член фракції УДАР Олександр Мочков і регіонал Володимир Пехов. Лише 390 гривень доходу за 2011 рік вказав у своїй декларації опозиціонер Леонід Ємець.

Найзаможнішим у фракції ВО «Батьківщина» можна вважати Леоніда Сергієнка, який ішов на вибори під 46-м номером у списку опозиції, він за 2011 рік отримав 27,8 мільйона гривень. В УДАРі найбільший дохід отримав Віталій Кличко – 37,8 мільйона гривень, проте ця цифра була вказана ним у декларації у графі «доходи, одержані (нараховані) з джерел за межами України декларантом». У графі «Загальна сума сукупного доходу» нічого не вказано. У фракції Комуністичної партії України найбагатшою є Оксана Калетник, яка отримала майже 10 мільйонів гривень доходу за 2011 рік. Свободівець Олександр Мирний одержав понад 7, 5 мільйона гривень – це найбільше серед його колег по фракції. Голова парламенту мав півмільйона доходу за позаминулий рік, повідомляє «Опора».
XS
SM
MD
LG