Доступність посилання

ТОП новини

Тарута: Щербань і Тимошенко вирішили конфлікт за 10 місяців до вбивства


Голова ради директорів корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Сергій Тарута сумнівається у версії замовлення убивства Євгена Щербаня Юлією Тимошенко. Про це він сказав в інтерв’ю «Українській правді».

«Всі комерційні конфлікти з ЄЕСУ в нас закінчилися до січня 1996 року – за десять місяців до вбивства Євгена Щербаня. У січні ми вже були в одному човні», – зауважив Тарута.

На питання, чи був конфлікт між Щербанем і Лазаренко, Тарута сказав, що ніколи про це не чув.

«Я з Лазаренком ніколи не зустрічався. І Щербань мені про цей конфлікт не говорив. Він висловлювався, про те, що «ось, дніпропетровські хочуть зайти напряму, але наша жорстка позиція, щоб працювали тільки через нас». І на початку 1996 року ми цього вже досягли», – зазначив він.

«Практично кожного тижня приїжджала велика команда ЄЕСУ і Ітери. Вони сиділи у нас в офісі постійно, ми погоджували специфікації по кожному заводу, це досить велика рутинна робота і одночасно складна робота», – розповів Тарута.

За словами Тарути, щодо вбивства Щербаня ходили різні чутки. «Оточення говорило, що Женя передчував і навіть охорону відпустив. Нібито знаючи, що на нього буде замах, він не хотів зайвих смертей», – розповів бізнесмен.

«Думав він чи ні, що завтра з ним може трапитися біда? Звичайно, не думав. Які були версії? Особисто у мене була і зарубіжна версія. Свого часу російський бізнес активно намагався заходити в Донецьку область. Була і політична версія. В якийсь мірі і дніпропетровська версія, але це були внутрішні відчуття», – заявив він.

«Але точно це вбивство ніяк не міняло нашу схему, не давала переваг ЄЕСУ. Більш того, послаблювало наші позиції, тому що Євген досить жорстко відстоював інтереси ІСД і Донецької області», – наголосив Тарута.

Минулого місяця Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство в 1996 році депутата Верховної Ради 2-го скликання Євгена Щербаня і підозрює колишнього прем’єра Юлію Тимошенко в організації вбивства. Пшонка заявив, що досудове слідство зібрало матеріали, які свідчать про те, що Тимошенко замовила це вбивство разом з екс-прем’єром Павлом Лазаренком.
XS
SM
MD
LG