Доступність посилання

ТОП новини

Данилишин закликав владу й опозицію зробити євроінтеграцію пріоритетом


Колишній міністр економіки Богдан Данилишин закликав у п’ятницю владу й опозицію в Україні зробити європейську інтеграцію держави «пріоритетом номер один».

Як написав він на своїй сторінці у «фейсбуці», «з ким би я не спілкувався в Європі з політичних чи громадських діячів, ніхто не може зрозуміти, чого прагне як теперішня влада, так і опозиція».

При цьому Данилишин звернув увагу: «В опозиції кожен уявляє себе гетьманом… Так далеко не зайдемо. Якщо немає консенсусу, не чуємо один одного, тоді хтось має бути головний один – за ним тримати крок».

«Проблема Лідера – проблема номер один для опозиції. Відчувається відсутність як координації в діях, так і самої як стратегії, так і тактики дій. Тому першочергове завдання – відкинути всі вузькопартійні інтереси, а краще ліквідувати всі кишенькові партії і гуртуватися навколо тих, які є найбільш рейтинговими», – вважає Данилишин.

На його думку, великою помилкою є також ігнорування зустрічей із теперішнім керівництвом України. «Це шлях у безвихідь, самоізоляція і дорога в Митний союз. Іншої нема», – каже він.

Як вважає колишній міністр, із керівництвом України потрібно зустрічатись на всіх рівнях і вести предметний діалог із усіх ключових питань, починаючи від прав людини і закінчуючи інтеграційними процесами – це дасть можливість більш предметно розглядати і вирішувати питання судової реформи та політичних переслідувань.

Богдан Данилишин, який також є академіком НАН України, понад два роки тому отримав притулок у Чехії і очолює у Празі міжнародну громадську організацію «Українська європейська перспектива». Нинішня влада України звинувачує колишнього міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко у службових зловживаннях.

У п’ятницю завершив свій візит до України єврокомісар із розширення ЄС і Європейської політики сусідства Штефан Фюле. Його візит був присвячений у першу чергу втіленню заявлених євроінтеграційних прагнень України.
XS
SM
MD
LG