Доступність посилання

ТОП новини

У ЦВК розкритикували рішення ВАСУ усунути двох депутатів


Андрій Магера
Андрій Магера
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив у п’ятницю Радіо Свобода, що рішення Вищого адміністративного суду позбавити повноважень народних депутатів Павла Балогу і Олександра Домбровського – чергове з тих, які засвідчують «відсутність незалежної судової гілки влади в Україні».

Він наголосив, що єдиний конституційний спосіб дострокового позбавлення повноважень народного депутата виписаний у статті 81 Конституції, де визначені підстави для цього, і цей спосіб «ніякому тлумаченню, в тому числі і за допомогою судових рішень, не підлягає».

У п’ятницю ВАСУ позбавив повноважень депутатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. У двох округах, де вони були обрані, 71-му і 11-му, мають бути призначені повторні вибори. Суд після перерахунку голосів вирішив, що результати виборів у цих округах встановити неможливо.

Павло Балога, брат колишнього міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги, обраний на Закарпатті як висуванець партії «Єдиний центр», але у Верховній Раді записаний як член фракції Партії регіонів. Олександр Домбровський був обраний на Вінниччині як самовисуванець і не належить ні до якої фракції.
XS
SM
MD
LG