Доступність посилання

ТОП новини

МВС: пожежу в Гостиному дворі могло спровокувати коротке замикання


Пожежа в Гостиному дворі Києва, 9 лютого 2013 року
Пожежа в Гостиному дворі Києва, 9 лютого 2013 року
Пожежа в будівлі Гостиного двору в Києві, за попереднім висновком, сталася через коротке замикання електропроводки на мансардному поверсі, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як заявив заступник глави МВС Віктор Ратушняк, на мансардному поверсі будівлі фірма проводила ремонтні роботи, і сталося самозаймання.

«Однозначно експерти у своєму висновку сказали, що це коротке замикання», – сказав він.

Зі свого боку, заступник керівника Головного слідчого управління МВС України Олександр Гончаров повідомив, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією «умисне пошкодження майна».

За його словами, правоохоронці вживають заходів зі встановлення людини, яка, можливо, скоїла умисний підпал у приміщенні Гостиного двору.

У ніч на 9 лютого в горищному приміщенні Гостиного двору сталася пожежа. Вогонь пошкодив конструктивні елементи покрівлі на площі 200 квадратних метрів. У Державній службі надзвичайних ситуацій повідомили, що жертв і постраждалих немає.

Активісти, що захищають Гостиний двір від реконструкції, підозрюють, що причиною пожежа могли стати порушення безпеки під час будівельних робіт.
XS
SM
MD
LG