Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко намагається уникнути відповідальності – прокурор у справі ЄЕСУ


Прихильники Тимошенко під стінами суду в Харкові
Прихильники Тимошенко під стінами суду в Харкові
Відмова Юлії Тимошенко з’явитися на засідання суду в справі ЄЕСУ може свідчити про намагання уникнути кримінальної відповідальності й затягування судового процесу. Про це після засідання Київського районного суду Харкова заявила держобвинувач Вікторія Калита, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Сторона обвинувачення вважає, що реальних причин відсутності Юлії Тимошенко у судовому засіданні немає.

«У матеріалах кримінальної справи є документи, які свідчать, що підсудна може брати участь у судовому засіданні, відповідати на запитання і свідомо сприймати інформацію. Окрім цього, Тимошенко, перебуваючи у стаціонарному закладі, ви й самі можете бачити, проводить активну діяльність», – сказала Вікторія Калита.

На запитання журналістів, чому обвинувачення не ставить питання про забезпечення доставки Юлії Тимошенко до суду, Вікторія Калита відповіла: «Хочу зазначити: те, що стороною обвинувачення враховуються всі обставини справи, є певні тактичні прийоми. За наявності цього, за наявності певних причин обов’язково це буде зроблене».

Сьогодні суддя Київського районного суду Харкова Костянтин Садовський постановив перенести розгляд справи на 5 березня. Свої рішення суддя мотивував відсутністю підсудної.

«Протистояти таким діям суду неможливо. Суд замість того, щоб розглядати клопотання по справі, зачитує з аркушу паперу заготовлений листочок. Окрім цього, лунає з екранів, що ми проведемо справедливий суд, що повністю не відповідає дійсності», – прокоментував рішення судді захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

Під час засідання захисники обвинуваченої вкотре клопотали про закриття провадження по справі у зв’язку із відсутністю складу злочину. Суддя відхилив клопотання, зауваживши, що їх він розгляне у присутності обвинуваченої й на інших стадіях судового процесу.

Під час засідання під стінами суду зібралися кілька сотень прихильників екс-прем’єра. Супротивників Юлії Тимошенко біля суду сьогодні не було.
XS
SM
MD
LG