Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ планує повернутися в Україну в березні


Місія Міжнародного валютного фонду завершує перший етап дискусій щодо угоди stand-by і повернеться в Україну в березні, повідомив у вівторок керівник місії фонду в Україні Крістофер Джарвіс.

«Ми досягли значного прогресу в досягненні порозуміння з владою України щодо політики, яка забезпечить скорочення дефіциту бюджету і дефіциту рахунку поточних операцій, зміцнення позиції резервів, а також створення робочих місць й економічне зростання. Важливі питання економічної політики ще залишаються відкритими, а також необхідно буде завершити подальшу технічну роботу. Ми розраховуємо повернутися до Києва у березні для продовження дискусій», – мовиться в заяві.

Місія МВФ працювала в Києві в період із 29 січня по 12 лютого: обговорювалася економічна політика в Україні, яка могла б бути підтримана фондом у рамках угоди stand-by.

Згідно із заявою Джарвіса, МВФ прогнозує, що за відсутності корегування економічної політики економічне зростання в Україні в 2013 році буде 0–1% на тлі великого дефіциту рахунку поточних операцій: це зробить країну вразливою у разі негативного розвитку подій.

Україна розраховує домовитися з Міжнародним валютним фондом про отримання нового кредиту в обсязі близько 15,4 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG