Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарії підтвердили відмову Тимошенко їхати на суд у справі Щербаня


Державна пенітенціарна служба повторно підтвердила в вівторок, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко «в категоричній формі» відмовилася від участі в судовому засіданні, щоб бути в середу присутньою в Києві під час допиту свідка в Печерському райсуді у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Пенітенціарії опублікували на своєму сайті копію акту, складеного працівниками пенітенціарної служби з приводу відмови Тимошенко, про яку вона заявила в вівторок уранці.

При цьому пенітенціарії закликали захист Тимошенко не поширювати неправдивої інформації про діяльність пенітенціарної служби.

Захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко в вівторок стверджував, що Юлія Тимошенко не заявляла про таку відмову. За його словами, в перебігу зустрічі з нею, що відбулася цього ж дня, вона про це не згадувала.

Так Власенко зреагував на попереднє повідомлення пенітенціарної служби про відмову Тимошенко, оприлюднене раніше в вівторок.

Тим часом Печерський районний суд Києва постановив минулого тижня, що допит свідка на прохання Тимошенко переноситься на середу, 13 лютого, і що на це судове засідання колишнього прем’єра мають доставити до суду.

Тоді Тимошенко вимагала, щоб усіх свідків у справі про вбивство Щербаня, у причетності до якого її звинувачують, допитували тільки в її присутності, і попросила перенести призначений допит свідка, щоб підготуватися до нього.
XS
SM
MD
LG