Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений у терактах заявляє, що написав явку з повинною під тиском


Обвинувачений у пособництві в скоєнні терактів у Дніпропетровську й інших містах Лев Просвірнін заявив, що явку із повинною він писав під тиском і під диктовку слідчих. Про це він заявив на слуханні в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, повідомила Радіо Свобода сьогодні його адвокат Олена Кирилова.

За її даними, підсудний повідомив, що текст явки склали слідчі і змусили його переписати документ. Таким чином обвинувачений нібито зізнався, що знав про підготовку вибухів Віктором Сукачовим і Віталієм Федоряком.

«Я ніколи не здійснював перевозку бомб чи вибухових речовин, я ніколи не знав про те, що Сукачов і Федоряк чи інші особи ведуть якусь протиправну діяльність», – заявив у суді Лев Просвірнін.

За версією обвинувачення, Просвірнін купив стартовий пакет для мобільного, з якого потім здійснювалось листування з вимогами викупу. Насправді, як стверджує Просвірнін, у місті він випадково зустрів свого сусіда Віктора Сукачова, коли той купував стартовий пакет, і позичив йому грошей на покупку.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG