Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко двічі відмовилася їхати до суду в Києві і провокує – пенітенціарії


Державна пенітенціарна служба повідомила сьогодні, що засуджена Юлія Тимошенко двічі відмовилася вчора прибути на судове засідання в Києві у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня 1996 року, і звинуватила колишнього Прем’єр-міністра в провокаціях.

За одним із повідомлень, Тимошенко, коли її знайомили з викликом до суду, «жодного разу не висловила бажання їхати, а, навпаки, спілкувалася з представницями колонії у грубій формі та категорично заявляла про своє небажання бути етапованою до Києва для участі у допиті свідка».

Пенітенціарії заявляють, що вбачають у цьому намагання Тимошенко «в черговий раз обмовити державну пенітенціарну службу та ввести в оману громадськість щодо справжніх її намірів та дій».

«Складається враження, що засуджена умисно інформує своїх адвокатів про одне, а співробітників пенітенціарної служби про інше, з метою озвучення безпідставних звинувачень у подальшому», – мовиться в повідомленні.

Інше повідомлення пенітенціарної служби містить копію акту про другу відмову Тимошенко, яку вона висловила вчора.

Захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко знову заявляв сьогодні на суді в Києві, що вчора особисто зустрічався з Юлією Тимошенко в лікарні в Харкові, і вона нічого не говорила при ньому про свою відмову.

Учора пенітенціарна служба після заяви Власенка такого ж змісту вже публікувала перший акт про відмову Тимошенко їхати до суду.

Сьогодні Печерський районний суд Києва починає допит свідків у справі про вбивство Щербаня. Допит перенесли на сьогодні з попередньої дати на прохання Тимошенко, яка як обвинувачена у причетності має право бути присутньою на допиті.
XS
SM
MD
LG