Доступність посилання

ТОП новини

У справі Щербаня завтра можуть допитати ще одного свідка – прокурор


Свідок Ігор Мар’їнков під час допиту в суді
Свідок Ігор Мар’їнков під час допиту в суді
Вже завтра може відбутися допит іншого свідка у справі про вбивство депутата Євгнеа Щербаня. Про це заявив прокурор Олег Пушкар.

«Будуть допити інших свідків, вже як мінімум є кілька людей, а далі під час слідства ми будемо інформувати. Наступний допит може бути вже завтра», – сказав Пушкар після сьогоднішнього засідання Печерського райсуду Києва, який допитав свідка Ігоря Мар’їнкова.

Відповідаючи на запитання про те, коли допитають усіх свідків у цьому кримінальному провадженні, прокурор сказав: «Ми зацікавлені не затягувати розслідування цього кримінального провадження. Завдання – максимально швидко, як це передбачає Кримінальне процесуальне законодавство, завершити це досудове розслідування», – наголосив Пушкар.

Прокурор уточнив, що відповідне подання подане прокуратурою до Печерського райсуду Києва, однак невідомо, де саме відбуватиметься допит, і хто буде слідчим суддею під час допиту свідка.

Прокурор категорично відмовився називати імена свідків доти, доки їх не викличуть до суду.

Прокурор повідомив, що Юлію Тимошенко у встановленому законом порядку проінформували про допит. «Наскільки у неї буде бажання прибути на допит, так воно і буде», – наголосив Пушкар.

Водночас захист Тимошенко заявляє, що йому не відомі прізвища наступних свідків, яких допитуватимуть завтра в рамках досудового слідства у справі Щербаня.

Як заявив захисник Сергій Власенко після сьогоднішнього судового засідання, захист лідера опозиції ознайомився лише з шістьма томами кримінальної справи з 52, після чого прокуратура перестала надавати матеріали кримінальної справи.

«Всю інформацію ми отримуємо, умовно кажучи, як інформацію оперативного характеру зі слів третіх осіб», – сказав Власенко.

Він також скептично оцінив свідчення першого допитаного свідка Ігоря Мар’їнкова, заявивши, що «цього свідка просто показали пресі напередодні саміту Україна-ЄС, який відбудеться за 10 днів».

«Ви знаєте позицію європейських політиків щодо політичних в’язнів, і Януковичу був потрібен цей свідок, щоб показати: дивіться, мовляв, Тимошенко винна», – сказав Сергій Власенко.
XS
SM
MD
LG