Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко кажуть, що Мар’їнков плутався у свідченнях


Ігор Мар’їнков під час допиту в суді
Ігор Мар’їнков під час допиту в суді
Свідок Генпрокуратури у справі Щербаня Ігор Мар’їнков плутається у власних показах і не може відповісти на уточнювальні запитання захисту Юлії Тимошенко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Батьківщини».

За повідомленням, зокрема, Мар’їнков не зміг назвати дату, коли він начебто бачив, як він стверджує, зустріч Юлії Тимошенко з Кушніром в готелі «Національний».

Захисник Сергій Власенко, звертаючись до свідка, сказав: «У свідченнях, які нам надали, фігурує формулювання «примерно весна-лето, примерно в обеденное время». Скажіть, будь ласка, яка це була пора року?».

На це свідок Мар’їнков відповів: «Якби ви сказали, чи було на мені пальто і шапка, то не було». «Орієнтовно, мабуть, скоріше всього травень», – додав він.

Раніше на питання захисника Олександра Плахотнюка стосовно точної суми, яку начебто заплатили за вбивство Щербаня, свідок сказав «від 1,8 до 2 мільйонів», хоча раніше називав суму 3 мільйони, йдеться в повідомленні «Батьківщини».

Натомість перший заступник керівника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Олег Пушкар стверджує, що свідок у кримінальному провадженні про вбивство Щербаня надавав чіткі відповіді на запитання, і його свідчення не відрізняються від попередніх.
«Його свідчення взагалі не відрізнялися – той самий допит. Насправді, не так багато було запитань, просто їх ставили під різними кутами. Якщо ви помітили, свідок давав показання чітко, зв’язно і не збивався», – сказав прокурор.

Сьогодні в Печерському суді допитали Ігоря Мар’їнкова – у справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня. Обвинувачення в цій справі прокуратура висунула екс-прем’єрові Юлії Тимошенко. За даними ГПУ, вона разом із колишнім прем’єром Павлом Лазаренком організувала це вбивство.
XS
SM
MD
LG