Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба пообіцяла доставити Тимошенко до суду (ВІДЕО)


(архівний відеокадр)
(архівний відеокадр)
Державна пенітенціарна служба заявила в четвер, що тепер уже немає перешкод для доставки колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до суду в Києві та її участі в судовому засіданні, що має відбутися в п’ятницю.

За повідомленням, у четвер співробітники Качанівської виправної колонії № 54 ознайомили засуджену Юлію Тимошенко із запрошенням до суду на п’ятницю, 15 лютого, для участі в допиті свідка у справі щодо організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня, і колишня Прем’єр-міністр у відповідь повідомила, що від участі в засіданні суду не відмовляється.

Заява засудженої зафіксована за допомогою відеозйомки та заактована, як мовиться в повідомленні, з метою «уникнення чергових провокацій, які сьогодні здійснюють і сама засуджена, і її захисники» щодо Державної пенітенціарної служби.

Пенітенціарії також оприлюднили відеозапис розмови Тимошенко з працівницею служби, в якому колишня прем’єр заявляє, що не відмовляється їхати до суду, але письмової заяви про це подавати не буде.
Як повідомила пенітенціарна служба, незважаючи на цю відмову, згодом Тимошенко все ж таки написала заяву на ім’я керівництва виправної колонії та суду, в якій вказала, що вимагає доставити її на судове засідання. У зв’язку з цим керівництво Качанівської колонії звернулося до лікарів центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні колишня прем’єр, із письмовим проханням надати оцінку стану здоров’я засудженої, і в відповіді лікарів ЦКЛ ідеться про те, що, відповідно до висновку комісії МОЗ України, за станом здоров’я Тимошенко не має перешкод для доставки та участі її у судовому засіданні.

Раніше в четвер і попередніми днями Державна пенітенціарна служба і захисники Юлії Тимошенко по кілька разів на день обмінювалися заявами протилежного змісту щодо відмови чи, навпаки, прагнення колишнього прем’єра бути присутньою на судових слуханнях у Києві, де допитують свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня 1996 року. У ній Тимошенко звинувачують у причетності до того вбивства.

У четвер, а перед тим у середу Тимошенко не доставляли до суду, бо, як заявляла пенітенціарна служба, колишня прем’єр «у категоричній формі» відмовлялася скористатися зі свого права бути присутньою на допитах. Пенітенціарії також кілька разів заперечували заяви захисників Тимошенко, які казали, що колишня прем’єр насправді хоче прибути до суду, і звинувачували захисників у введенні в оману, а Тимошенко у провокації.
XS
SM
MD
LG