Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко: за словами свідка, вбивство Щербаня замовив Кириченко


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захист Юлії Тимошенко подасть заяву до Генеральної прокуратури про вчинення злочину колишнім радником екс-прем’єра Павла Лазаренка Петром Кириченком, оскільки це випливає зі слів свідка у справі Щербаня Сергія Зайцева. Про це заявив захисник екс-прем’єра Тимошенко Сергій Власенко після закінчення допиту в суді другого свідка в кримінальному провадженні щодо вбивства депутата Євгена Щербаня.

«На мій погляд, і це буде оформлено завтра в заяві про злочин, це означає, що якщо вірити показанням цього свідка, то людиною, яка замовила і сплатила вбивство, є Петро Кириченко. Таку заяву про злочин буде подано в понеділок до Генеральної прокуратури України за підписом захисту Юлії Тимошенко», – заявив захисник.

Він також звернув увагу на те, що навіть зі слів цього свідка випливає, що плату за вбивство Олександру Мільченку на прізвисько Матрос здійснював Кириченко, і що він обманював Тимошенко і Лазаренка в цих питаннях.

«Що стосується допиту свідка, то хочу сказати: все, що говорив цей свідок, і він це визнав у судовому засіданні, і все, що йому нібито відомо щодо вбивства Щербаня та плати за це вбивство, – все це йому відомо зі слів алкоголіка, наркомана зі стажем, особи, яку неодноразово притягали до кримінальної відповідальності та яка ухилялася від цієї відповідальності, Петра Кириченка, у якого, при цьому, були дуже неприязні стосунки з Юлією Тимошенко», – сказав Власенко.

Крім того, захисник зауважив, що свідок плутався у свідченнях, нічого конкретно не зміг сказати.

Водночас представник держобвинувачення Олег Пушкар, коментуючи свідчення Зайцева, сказав: «Говорити про те, наскільки важливими чи неважливими є показання свідка, я думаю, нині просто рано. Насправді, свідок надав свідчення, які він знав зі слів Кириченка».
XS
SM
MD
LG