Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих від вибуху в Пакистані сягнула 85


На місці вибуху на околиці Кветти, 16 лютого 2013 року
На місці вибуху на околиці Кветти, 16 лютого 2013 року
За останніми повідомленнями з Пакистану в неділю, кількість загиблих унаслідок вибуху, що стався в суботу на заході країни, зросла до не менш як 85 людей і може ще змінитися.

Поранених унаслідок вибуху, що стався на базарі на околиці міста Кветта, центру провінції Белуджистан, – понад 200.

Більшість потерпілих, за даними поліції, – хазарейці за національністю, які сповідують шиїтську течію ісламу.

Відповідальність за напад узяло на себе сунітське угруповання «Лашкар-е Джганґві», заборонене в Пакистані як терористичне.

Лідери Хазарейської демократичної партії в Пакистані вже заявили, що якщо уряд за 48 годин не вживе заходів проти цього угруповання, то хазарейська діаспора почне протести в усьому світі.

Попередні вибухи, від яких загинули 86 людей, це угруповання влаштувало у переважно шиїтському районі Кветти понад місяць тому. Тоді родичі загиблих кілька днів протестували, вимагаючи від влади належного захисту. Протести призвели до змін у керівництві провінції.

Шиїтська меншина в Пакистані, яка у Кветті представлена переважно хазарейцями, дедалі частіше стає об’єктом нападів радикальних сунітських угруповань, які іноді вважають шиїтів «єретиками» чи взагалі не мусульманами. Конституція Ісламської Республіки Пакистан визначає як державну релігію іслам загалом, без поділу на течії.
XS
SM
MD
LG