Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Балоги і Домбровського оскаржуватимуть рішення ВАСУ


Юристи Світлана Кустова і Роман Поворозник заявляють, що ухвала Вищого адміністративного суду України щодо позбавлення їхніх довірителів Олександра Домбровського і Павла Балоги депутатського мандату ухвалена поза межами правового поля і порушує статтю 81 Конституції України. Таке рішення, стверджує Поворозник, мало б ухвалюватися виключно більшістю голосів в Верховній Раді.

Крім того, у ході розгляду справи були зафіксовані порушення процесуального права і відсутність доказової бази, зауважує захисник Домбровського Світлана Кустова.

«Це правове і суддівське свавілля. Я вважаю: це рішення свідчить про те, що наші судові органи перейшли Рубікон. Я буду рекомендувати своєму довірителю звертатись до Генеральної прокуратури з порушенням кримінальної справи за статтею 375 Кримінального кодексу України «ухвалення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови». Тому що тут судді напряму порушили статтю 81 Конституції. Вони або політично заангажовані, або ідіоти, які до 81-ї статті не дочитали», – заявила Кустова.

Якщо позивачам і їхнім захисникам вдасться довести незаконність дій суддів, то останнім загрожує термін позбавлення волі від 2 до 8 років.

Тим часом, у Конституційному Суді повідомили, що до КСУ надійшло подання 61 народного депутата щодо конституційності рішення ВАСУ про позбавлення Павла Балоги і Олександра Домбровського депутатських повноважень.

Вищий адміністративний суд 8 лютого визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) і № 71 (Закарпатська область), де обрані відповідно Домбровський і Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов’язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.
XS
SM
MD
LG