Доступність посилання

ТОП новини

Чумак: конфлікт довкола Гостиного двору треба вирішувати за круглим столом


Cутичка активістів і «Беркута» в Гостиному дворі, Київ, 18 лютого 2013 року (©Alex Zakletsky)
Cутичка активістів і «Беркута» в Гостиному дворі, Київ, 18 лютого 2013 року (©Alex Zakletsky)
Народний депутат від УДАРу Віктор Чумак заявляє, що конфлікт довкола Гостиного двору в Києві можна вирішити лише на круглому столі, учасниками якого стану всі сторони.

«Тут є лише один вихід – це серйозніша така розмова, круглий стіл, в якому буде брати участь і київська влада, і уряд, і політики, і громадські активісти, і забудовники для того, щоб, по-перше, визначити якісь можливості для того, щоб залишити в первісному вигляді саму будівлю Гостиного двору. А по-друге, залишити за певними частинами будівлі Гостиного двору його культурне призначення. Не зробити це черговим торговим центром із дорогими бутиками, а зробити так, щоб там люди могли відпочивати і проводити якісь культурні заходи», – сказав Чумак в ефірі Радіо Свобода.

Крім того, за словами депутата, однією з форм діалогу є мітинги. Водночас Чумак зауважує, що влада болісно реагує на громадські акції й критику.

«Мирні демонстрації, мирне виявлення своєї думки – це ознака демократії, це одна з форм діалогу між владою і суспільством… Справа в тому, як на це реагує влада. Вона реагує на це болісно, вона не хоче чути критику. Влада залишає все менше майданчиків, де можна обговорювати проблеми», – сказав Чумак.

Вчора в Гостиному дворі сталося чергове протистояння між захисниками пам’ятки, «Беркутом» і приватною охороною забудовників. Цього разу міліція вперше затримала народних депутатів України і громадських активістів, які виступають проти знищення історичного обличчя Києва. За даними Коаліції учасників Помаранчевої революції, затримали 39 осіб, за свідченням міліції – близько тридцяти. Ввечері їх відпустили.
XS
SM
MD
LG